PREGĂTIRI DE SĂRBĂTORI

Și în acest an, autoritățile buzoiene vor încerca să aducă atmosfera de sărbătoare în oraș, în ciuda restricțiilor sanitare impuse de pandemia de  Covid-19. Deja, toate străzile din centrul municipiului Buzău au fost împodobite cu ghirlande luminoase. De asemenea, în Piața Dacia, a fost amenajată o uriașă plasă de lumini, instalație care acoperă aproape întreg platoul din centrul orașului. Instalația va fi pusă în funcțiune în seara zilei de 1 Decembrie. În perioada următoare, în fața Palatului Comunal va fi instalat și un brad uriaș de Crăciun.

De asemenea, o altă veste bună vizează Târgul de Crăciun. Acesta va fi amenajat, în acest an, în Piața Dacia, nu pe strada Cuza Vodă, ca anul trecut.

Restricțiile sanitare au anulat însă petrecerile de Crăciun și Revelion, din centrul orașului, dar și Orășelul Copiilor, din parcul Crâng. Din același motiv, nici grupurile de colindători nu vor mai putea urca cu plugușorul la pomul de iarnă din Palatul Comunal. În schimb, corurile Lyra și cel al seminariștilor buzoieni vor avea câteva sesiuni de colinde și cântece de iarnă în fața Vilei Albatros, care vor fi transmise și live, pentru a putea fi urmărite de cât mai mulți buzoieni.

Related posts