DESFIINTAT DUPĂ 4 ANI

Depozitul de Deșeuri Municipale din Râmnicu Sărat a fost închis, odată cu recepția finală a lucrărilor. Prin finalizarea investiției, Râmnicu Sărat a scăpat de amenzile de sute de mii de euro, ce ar fi putut fi aplicate anual de Comisia Europeană, pentru nerespectarea unor termene și angajamente asumate de România pe partea de mediu. Autoritățile din Rm Sărat consideră că, după patru ani de muncă, care au însemnat elaborarea de documentații și lucrări de execuție, închiderea gropii de gunoi a orașului reprezintă una din cele mai importante și costisitoare lucrări realizate în ultimii ani în municipiul Râmnicu Sărat. Investiția s-a ridicat la aproximativ două milioane de euro, bani cu care s-ar fi putut realiza mai multe investiții în infrastructură, școli și spital.

Potrivit autorităților, constructorul a respectat, atât termenul de execuție, cât și parametrii tehnici ai lucrării.

Odată cu finalizarea acestei investiții, la Rm Sărat s-a soluționat o problemă majoră pe mediu, a doua după închiderea Depozitului de Deșeuri Periculoase Fermit.

Autoritățile din Rm Sărat recunosc că această investiție uriașă nu ar fi putut dusă la bun sfârșit fără sprijinul Consiliului Județean Buzău, care a cofinanțat lucrările, și fără implicarea Gărzii de Mediu Buzău, Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, a constructorului, dar și echipei din Primărie, care a asigurat suportul tehnic al proiectului de închidere a depozitului de deșeuri municipale.

Related posts