TOT MAI PUȚINI DONATORI DE SÂNGE

Sunt tot mai puțini donatori de sânge în județul Buzău! În lunile octombrie și noiembrie, perioadă cu restricții sanitare impuse de autorități, au fost zile când nici măcar 10 persoane nu au trecut pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău. Din păcate, situația nu este mult mai bună nici acum, când multe dintre restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate.

Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină din Buzău face un apel la donatorii de sânge fideli să continue să doneze. Aici, e vorba în special despre angajații Ministerului Apărării și ai Ministerului de Interne. Sunt așteptați însă și donatori noi! Reprezentanții instituției îi asigură pe buzoieni că regulile privind condiţiile de igienă sanitară sunt respectate cu stricteţe.

Pentru a atrage mai mulți donatori, Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău organizează o caravană mobilă în tot județul. Săptămâna viitoare, caravana va poposi la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, iar apoi la Nehoiu, la invitația unui preot din zonă.

Related posts