FĂRĂ MAȘINI ÎN ZONA CENTRALĂ

Sunt ultimele săptămâni în care mașinile mai pot circula pe două artere din centrul orașului Buzău, Aleea Trandafirilor și strada George Emil Palade. Firma de construcții din București care a câștigat licitația de modernizare a zonei centrale a Buzăului va instala bariere la intrarea pe Aleea Trandafirilor, dinspre piață, dar și în dreptul Hotelului Pietroasa. Acestea vor bloca traficul rutier atât pe durata lucrărilor, cât și după modernizarea Pieței Dacia. Astfel, Aleea Trandafirilor, dar și strada George Emil Palade – între Hotel Pietroasa și Palatul Comunal – vor deveni exclusiv pietonale. Traficul existent acum pe strada George Emil Palade și Aleea Trandafirilor va fi preluat, în mare parte, de str. Ostrovului.

CONSTANTIN TOMA, primar: „Deci, vom avea un dublu sens pe strada Ostrovului și prin Piața Dacia nu va mai trece niciun fel de mașină.

Practic, se va permite accesul numai la Hotelul Pietroasa, pentru că este normal să se întâmple așa, și totul va fi deviat pe strada Ostrovului.

Probabil vom studia circuite, în sensul de sensuri unice în jurul Primăriei Buzău, astfel încât să asigurăm totuși o fluiditate cât de cât normală în Centru.”

Lucrările de reabilitare a Pieței Dacia, investiție cu bani europeni, în valoare de 6 milioane de euro, va demara anul viitor. Piața Dacia se va transforma total: marmura din Piața Dacia va fi înlocuită cu granit, tot cu motive tradiționale, vor apărea fântâni arteziene, băncuțe noi și vor fi plantați copaci.

Lucrările de modernizare a centrului orașului Buzău vor începe chiar din februarie, dacă vremea va permite.

Related posts