PRIMA CAMPANIE GRATUITĂ DE STERILIZARE A CÂINILOR

Administrația Domeniului Public Râmnicu Sărat a dat, astăzi, startul primei campanii gratuite de sterilizare a câinilor cu stăpân din municipiu. Și anul acesta, acțiunea este realizată în colaborare cu medicul veterinar, Simona Vizitiu. 2022 este cel de-al doilea an, în care se organizează astfel de campanii în Râmnicu Sărat.

Organizatorii campaniei atrag atenţia că sterilizarea este recomandată pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă a animalului, dar și pentru a evita înmulțirea necontrolată a câinilor.

În ultimii doi ani, la Râmnicu Sărat, au fost derulate mai multe campanii de informare a cetățenilor, dar și acțiuni de sterilizare a patrupedelor. În urma acestora, au fost sterilizați aproape 1.000 de câini.

Reprezentanții ADP Râmnicu Sărat îi îndeamnă pe posesorii de animale să se înscrie pentru viitoarele  acțiuni de  sterilizare a patrupedelor.

În ultimii ani, la Râmnicu Sărat, numărul maidanezilor s-a redus simțitor. Autoritățile reamintesc cetățenilor că apariția patrupedelor pe străzi rezultă din iresponsabilitatea proprietarilor, care îi abandonează, dar și pentru că stăpânii nu îi sterilizează, deşi există această obligativitate.

Related posts