Aida Parascan, despre noul job unde are posibilitatea să gătescă și pentru VIP-urile care preferă carnea de vită black angus

Aida Parascan, despre noul job unde are posibilitatea să gătescă și pentru VIP-urile care preferă carnea de vită black angus:

“Naan îmi dă posibilitatea să îmi pun amprenta gastronomică, gătind 100 % natural! ”

Lucrează de câteva luni într-o nouă locație unde are posibilitatea să își aleagă ce, cât și cum mixează ingrediente, ca preparatul final să o reprezinte în totalitate. Buzoianca Aida Parascan ne pune la curent cu detaliile referitoare la noul job-ul al  său, precum și la planurile de vacanță, împreună cu cei trei copii ai săi. Detalii acum, în exclusivitate, pentru Scurtpe2.

Silvia BUNICĂ:  Unde mai gătește acum Aida Parascan și mai ales pentru cine, din pasiune și din plăcere?

aida2

Aida PARASCAN: În prezent sunt executiv-chef și manager la Naan, adică unul dintre restaurantele de top ale Bucureștiului. Naan îmi dă posibilitatea să îmi pun amprenta gastronomică, gătind 100 % natural! Aici am reușit să îmi pun amprenta gastronomică în ultimele luni și din pasiune și din plăcere. Gătesc pentru toți. Îmi  aleg ingredientele cu cea mai mare grijă și folosesc doar ingrediente naturale. În meniu se regăsesc preparate internaționale, din toate colțurile lumii și mă pot mândri cu carnea de vită black angus, născută și crescută pe pășunile din Carpați.

S.B.: Copiii tăi au luat vacanță, cum te descurci cu miciile ajutoare pe care le ai acum în bucătaria de acasă, aveți timp mai mult de voi, gătiți împreună de când cu noul job?

A.D.: Pe lângă munca de manager și chef particip, în limita timpului disponibil la evenimentele “mondene” unde sunt invitată. Printre ultimile la care am fost îmi amintesc că am avut deosebita plăcere să fiu “guest of honor” la ziua de naștere a Zinei Dumitrescu și la o prezentare inedită a lui Cătălin Botezatu, la Centrul de Cultură Rus.

S.B.: E vremea concediile, mare, soare, plaja, unde aterizați și pentru cât timp?

A.P.: Copii în vacanță stau la Buzău, la mama, ei adoră viața la țară și libertățile oferite de aceasta, cât și contactul cu natura și animalele. Acum s-au întors pentru o săptămână în București și cred că, în august ne vom face o mica vacanță împreună, dar nu am stabilit încă unde. Eu acasă gătesc foarte rar și nici unul dinre ei nu are înclinații spre bucătarie. Fiecare are pasiunea lui, iar eu sunt mamă pentru a sprijini și ajuta în alegerile pe care le fac, în funcție de ceea ce le place. Cred că voi avea liber între 6 și 15 august, aș prefera muntele, dar e posibil să plec în Italia, încă nu m-am hotărât.

aida3

S.B.: Și pe final, pentru că ești scumpă la vedere prin Buzău, ofera-ne o rețetă simplă și rapidă al unui desert dulce și al unuia sărat, de vară, răcoritor…

A.P.: De sezon, de vară, vă recomand pancake ușor de făcut și poate fi servit cu fructe de sezon. Aveți nevoie de făină 125 g, Unt  25 g, 2 ouă, , Lapte 200 ml, Praf de copt 6 g, zahăr15 g, Se amestecă untul topit cu laptele, făina praful de copt și zahărul. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, dar nu foarte tare. Se amestecă ambele  compoziții în mod delicat. Se încălzește o tigaie și se toarnă câte un polonic de compoziție în mijloc, lăsând să ia formă singură. Se coace câte un minut pe fiecare parte și se servește cu salată de fructe de sezon și sirop de arțar. Poftă bună!

 

 

Related posts

Leave a Comment