Răzvan Marcovici, despre cum își încep buzoienii anul cu poftă de mișcare alături de el, noii săi colegi și ultimele targeturi ca antrenor personal: „Lucrez cu drag și ambiție și la clase și cot la cot cu clientele!”

razvan      Au trecut primele șase luni de la job-ul pentru care a urmat cursurile unei facultăți de educație fizică și sport și pe ale unei școli de fitness și progresul se simte cu succes. Și se transmite cu zâmbetul pe buze. Râmniceanul Răzvan Marcovici face bilanțul primei jumătăți de an ca și instructor personal și profesor la clase și ne dezvăluie noutățile de la clubul buzoian de fitness în privința dorinței de mișcare a clienților, de la începutul anului și targeturile personale.

Silvia BUNICĂ: Am revenit cu interviul după aproape jumătate de an de când îndeplinești funcția de antrenor personal la cel mai titrat club de fitness din Buzău. Cu ce gânduri ai început anul, cu ce clase și ce țeluri pe mai departe?

razvan2Răzvan MARCOVICI: Nici nu realizez când a trecut această perioadă, dar știu că s-au întâmplat multe. Acum am timpul împărțit între clasele cu doamne și clienții din ce în ce mai activi și înțelegători cu conceptual de mișcare și nutriție sănătoasă. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, pentru că am avut anumite dubii când am pornit la drum pe acest domeniu. Majoritatea am fost la început în acest club și dacă primele abonamente au fost făcute de prietenii noștri, acum ne bucurăm să anunțăm că avem aproape 20 de persoane la fiecare clasă seara, și peste 30 de persoane în fiecare zi dornice să facă mișcare, cardio și acumulare de masă musculară. Luna ianuarie a fost tot una benefică, atât în cadrul antrenamentelor personale, cât și pentru cei care prefer mișcarea în grup, pentru anumite grupe mudculare deficitare. Lucrez cu drag și ambiție și la clase și cot la cot cu clientele. Să o ținem tot așa zic!

S.B.: Să rămânem totuși la acest subiect al claselor, ce tipuri de antrenamente ai pregătit luna aceasta ș ice noutăți ai?

razvan1R.M.: Noutățile constau și în tipologia claselor mele și în privința colegilor. Avem un antrenor nou printre noi ce coordonează o clasă intitulată TABATA. Cătălin Olteanu vă așteaptă la clubul de fitness cu antrenamentul care implică reprize de efort intens, urmate de pauze extrem de scurte, toată sesiunea încadrându-se în maxim 20 de minute. Se începe prin alegerea a patru exerciţii de tip aerobic (sau exerciţii compuse cu ajutorul ganterelor dacă eşti în sala de fitness) şi se execută câte 8 serii din fiecare mişcare. Plus Mădălina Teodorescu care ține acum clase de 1K Functional, Cycling, Gym Kids și Cardio Fit.  1 K reprezintă un circuit format din 10 exerciții izolate, repetate de 10 ori, a câte 10 serii fiecare, ce însumează 1.000 de repetări. De aici provine și denumirea de 1K (1.000). Iar eu cu veteranul Petru Damian suntem la clasele de Abs&Butt, Metabolic Workout, Eclipse Circuit și Postural Alignment, iar Victor, noul manager al clubului pregătește de două ori pe săptămâna Hiit și Functional Training. Toate clasele, plus antrenamentele personale conțin exerciții ce lucrează eficient întreaga masa musculară și sistemul cardiovascular, având ca rezultat îmbunătățirea la maximum a forței, a tonusului muscular și a rezistenței la efort. Deci numai să nu vrei să faci mișcare, căci în rest, suntem pregătiți în fiecare zi, pentru voi, să vă transformăm corpurile în modele la vară!

S.B.: Așadar, trecem peste planurile cu mulți clienți și multe clase, acestea s-au îndeplinit deja, personal, ce alte targeturi mai ai?

R.M.: Am ajuns și eu la concluzia ca vreau să fiu sănătos, atât! Am trecut prin câteva răceli groaznice lunile trecute, încât am creat haos și în programul clienților și în țelurile mele de acumulare de masă musculară, definire și altele. Deci vreau să mă mențin sănătos, să fiu un exemplu pentru clienți, pentru sală, pentru prieteni. “Am pornit cândva de la 0” sunt cuvintele ce-mi place să le pronunț atunci când cineva mă întreabă ce am făcut până la 28 de ani și se pliază exact pe realitatea mea, așa că vreau să mă mențin sănătos, cu poftă de muncă, cu ambiții personale combinate cu ale clienților și  cu multă mișcare!

Related posts

Leave a Comment