Profesorul Mihaela Ion, președinte Imperial Buzău, despre organizarea cupei-eveniment ce reunește elita dansului sportiv la Buzău luna viitoare, și motto-ul său: “Dansul nu are vârstă!”

013-_DSC6210O nouă competiție cu impact național și internațional se va desfășura în municipiul nostru, iar managerii unuia dintre cluburile cu cele mai bune performanțe și experiență, Mihaela și Florinel Ion vor detalia în interviul următor cine vor fi concurenții, din ce țări și mai ales la ce se așteaptă pe 2 aprilie, atunci când dansul  sportiv va fi la loc de cinste.

 

Silvia BUNICĂ: O competiție-eveniment ce reunește elita dansului sportiv național și internațional, ce țări și-au anunțat prezența prin sportivii lor la ediția de luna viitoare a Cupei Buzăului, sub egida Imperial Dance School Buzău?

Mihaela ION: ”Cupa Buzău”  va fi și un eveniment organizat de Asociația Club de Dans Sportiv ”Imperial”  Buzău și Iași,  împreună cu Federația Română de Dans Sportiv, care va reuni peste 800 de sportivi din diferite țări (România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Italia).

S.B.: Dar în privința arbitrajului, cu ce va mândriți aici?

181-_DSC6651M.I.: Vom avea și 25 de arbitri din România și Republica Moldova și încă așteptăm confirmările din Bulgaria și Italia. Ne mândrim că am reușit să aducem la Buzău să arbitreze această competiție națională și arbitri români care sunt mereu în brigăzile de arbitri de la competițiile WDSF – World Dance Sport Federation, precum domnii Virgil Grigore, Gheorghe Răducan, Dorel Bâgiu și Marton Somodi – antrenorul singurei perechi care a reușit să strângă în palmaresul lor 3 titluri de campioni mondiali.

S.B.: Aveți 7 categorii de vârstă și două secțiuni de dans, câți sportivi vor reprezenta clubul dumneavoastră din acestea?

M.I.: Cupa Buzăului va cuprinde o gama variată de competiții, sportivii având posibilitatea de a se înscrie la cele 7 categorii de vârstă (6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani, 19-35 ani și peste 35 ani- categoria Seniori) sau alegând una dintre cele două secțiuni de dans: latino americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble și jive) și dansurile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox si quick step). Cei mai buni sportivi vor fi recompensați cu premii ce constau în cupe, diplome, vouchere cadou medalii. Toate perechile clasate pe podium vor primii de la organizatori câte două cupe. Vom fi și noi acolo, cu clubul nostru, la toate secțiunile. Pentru că dansul sportiv este o îmbinare între artă și sport – noi ca organizatori vom lăsa partea de sport concurenților și ne vom ocupa de tot ce ține de partea de imagine. Vom crea o atmosferă de bal și vom transforma performanțele copiilor noștri în sărbătoare și spectacol. Din partea celor două cluburi asociate vor participa peste 60 sportivi ca și concurenți, iar în deschiderea galelor finale din programul de seară, care vor marca cel mai important moment al competiției, la dansul demonstrativ vor participa aproximativ 200 de copii.

43874S.B.: Știm că într-o asemenea competiție de mare anvergură exista costuri pe măsură, cine vă este alături ca sponsori și ca parteneri media?

M.I.: Ca în orice domeniu de activitate, și în sport, raportul dintre valoare și cheltuieli este direct proportional. Partenerii principali sunt Consiliul Județean Buzău și Primăria Municipiului Buzău, cărora le mulțumim și pe această cale că au sprijinit din totdeauna sportul de performanță. De asemenea, oameni de afaceri locali și firme care și au arătat disponibilitatea  să ne fie alături în așa fel încât competiția să fie un eveniment deosebit pentru comunitatea buzoiană: Editgraph, Cofetăria Eveliny, Restaurant Orhideea, Restaurant Nova Imperial, S.C. Pietroasa, Hotel Art, Adal Buzău, Constam Grup și lista fiind deschisă, deoarece suntem în discuții și cu alți parteneri și firme. Le mulțumim și pe acestă cale că au ales sau vor alege  să ne fie parteneri în acest proiect. Partenerii media care ne au fost alături de fiecare dată și pentru promovarea dansului sportiv, atât de performanță cât și ca și activitate recreativă pentru copii și adulți sunteți în primul rând voi, TVSudEst și Scurtpe2 lista fiind este deschisă.

S.B.: Cine mai alege să facă mișcare prin dans? Care sunt cei mai mici cursanți ai clubului, dar cei mai în vârstă, care este puterea exemplului?

M.I.: Mișcare în pași de dans fac în special copiii, cel mai mic cursant are doi ani și șapte luni, dar și persoanele adulte care doresc să aibă o activitate recreativă și de bună dispoziție. Au practicat dansul în sala noastră persoane care se apropiau de 70 ani, deci se adeverește că dansul nu are vârstă.

 

Related posts

Leave a Comment