Simona Vasile, managerul singurei cafenea cu specific oriental aduce argumente pentru această locație în Buzău: “Era nevoie să gustăm puțin și din delicatesele acestei lumi misterioase!”

simona1A cutreiarat locații, orașe și cafenele în toată Europa prin primsa muncii sale și acum a revenit acasă dornică să aducă ingredinetele și atmosfera unei cafenele turcești pentru buzoieni. Simona Vasile alături de soțul ei anunță deschiderea primei cafenele turcești pe unul dintre bulevardele principale din municipiu și ne oferă la cald informațiile și argumentele unei asemenea locații, acum, în interviul acordat săptămânalului nostru.

Silvia BUNICĂ: De ce o cafenea turcească și care crezi că sunt “așii” pe care poți să mizezi într-o astfel de afacere?

Simona VASILE: Pentru că nu era în Buzău o locație cu un astfel de specific, sau nu a fost cum mi-am închipuit-o eu. Eu mi-am dorit un loc în care să se adune prietenii mei, să se asulte muzică orientală, să se distreze cu narghileaua, să le simona2danseze fetele și să se mănânce tematic. Așa am ales Turcia. Așa am ales meniurile specifice, băuturile specifice, locația, numele, culorile, tot. Era nevoie să gustăm puțin și din delicatesele acestei lumi misterioase. Am fost fascinată mereu de tradițiile lor de câte ori am ajuns în această țară și m-am gândit că  o cafenea cu specific oriental, situată în centrul Buzăului, unde te poţi delecta în fiecare zi cu o varietate de ceaiuri, cafele sau cocktailuri, iar la sfârşitul săptămânii poţi petrece alături de prieteni în compania dansatoarelor orientale, care ştiu să te facă să iubeşti lumea arabă este cea mai potrivită idee!

S.B. : Cafea, preparate turcești, prajituri turcești și dansatoare? Tragetul nu este puțin masculin?

vodoo2S.V.: Nicidecum, domnii vin mai mereu însoțiți. Și chiar așa aș vrea să vină și după 24 martie, când vom face inaugurarea locației. Vrem seri cu distracție în familie, vrem chefuri între prieteni, vrem atmosferă cu dans, cu mișcări din buric și cu relaxare. ShiSha Bar va avea toate acestea, iar ca să vă convingeți vă invităm să vă începeți ziua cu o cafea puternică, turcească și o porție de baclava sau un ceai turcesc cu o bucată de halva turcească. Ori puteți alege un platou cu ac bitir (salam cu fistic), Ozyorem (salamuri picante), borek sau bruschetti cu creme turcești. Le avem pe toate pregătite, numai să fiți musafirii noștri.

S.B.: Ce ne poți spune despre seara de sâmbătă, când va fi inaugurarea?

S.V.: Că vă aducem Turcia la picioare! Ana Maria Tonea va întreține atmosfera de sâmbătă, când cadânele alături de care dansează vor fi cele mai importante gazde ale locaţiei. Vă așteptăm cu delicatese și băuturi specifice, pentru o seară turcească autentică!

 

Related posts

Leave a Comment