Bianca Minerva Mihalașcu, groomer la Diva Dog, despre secretele din spatele jobului său: ” Pet groomer-ul este practic frizerul canin. Meseria aceasta presupune multă dragoste față de animale!”

Alina Răducan

Și-a descoperit pasiunea în sânul familiei alături de cățelul cu care a crescut, a visat de mică să aibă grijă de blănoși, iar mai apoi și-a urmat visurile în Spania unde a studiat pentru a deveni tehnician veterinar și frizer canin. Întoarsă în Buzău, a pus bazele unui salon unde îi așteaptă pe toți proprietarii de câini fițoși la înfrumusețare.

Alina Răducan: De unde această pasiune pentru căței?

Bianca Minerva Mihalaşcu: Pasiunea a apărut încă din copilărie şi este strâns legată de primul cățel al familiei mele, Ricky, un Portughez de Apă, blănos şi iubitor. El a fost primul câine tuns de mine, în dormitor, pe birou, cu o foarfecă de croitorie. Aveam 14-15 ani. Visam să lucrez în cabinetul veterinar unde îl duceam de obicei la medic, vis, care s-a împlinit pe la vârsta de 25 de ani. Între timp, am studiat în Spania câțiva ani pentru meseria de tehnician veterinar şi frizer canin.

A.R.: Ce presupune această meserie cu nume exotic: ”pet groomer”?

B.M: Pet groomer-ul este practic frizerul canin. Meseria aceasta presupune multă dragoste față de animale, multă răbdare (multă, multă), o continuă pregătire pentru a fi mereu în „trend” cu tot ce apare pe piață în materie de tunsori, produse cosmetice, ustensile. Un groomer bun vă va da întotdeauna sfaturi utile legate de întreținerea corectă a blănii animalului dvs.

A.R.: Ce fel se servicii oferă salonul dvs.?

B.M.: Salonul nostru are o gamă largă de servicii. De la un simplu periat, la tunsori creative, cu modele ce au efect 3D, vopsit, coafuri şi împletituri pentru cățeii cu blană lungă, spălat, descâlcit, igiena urechilor, a ochilor, tăierea unghiilor, vidarea glandelor perianale. Toate produsele si ustensilele folosite sunt profesionale, special create pentru câini și pisici.

A.R.: Există reguli pe care proprietarii de animale trebuie să le respecte când vin la salon?

B.M.: Partea cu regulile este cea mai grea de implementat pentru că atrage o serie de responsabilități. Adică, animalul trebuie să fie în primul rând deparazitat, intern și extern. Lucrul acesta este foarte important atât pentru sănătatea câinelui/pisicii, cât și pentru stăpâni dar și pentru mine ca groomer. Este o dovadă de respect și pentru următorii clienți ai salonului. Tot aici includ și insist, asupra faptului că stăpânii ar trebui să își țină în brațe blănoșii atunci când intră în salon. Este în instinctul lor să marcheze teritoriul. În majoritatea cazurilor este vorba de faptul ca urinează oriunde. De multe ori, timpul dintre programări este foarte scurt și nu ne permite să curățăm după fiecare „marcare”. A treia problemă este cea a câinilor agresivi, pe care nu îi mai accept la salon. O muscătură te poate pune zile bune pe tușă. În același timp este periculos pentru animal. La cea mai mică smucire, poate fi ciupit sau tăiat. Să nu uităm că se lucrează cu ustensile bine ascuțite. Aici, stăpânii ar trebui sa conștientizeze faptul ca groomerul nu este dresor. De comportamentul câinelui ar trebui sa se ocupe strict stăpânul sau persoane specializate în devieri de comportament (dresori).

A.R.: Care sunt cele mai mari planuri pe care vi le-ați propus anul acesta?

B.M.: Anul acesta voi continua cu dezvoltarea pe plan profesional. Intenționez să particip la un concurs de tunsori care va avea loc la București la PetExpo în luna aprilie, să particip în continuare la seminarii din țară și străinătate și poate să dotez cu ceva nou salonul. Îmi doresc foarte mult ca anul acesta să ne calce pragul cât mai mulți stăpâni responsabili și doritori să asculte sfaturile noastre.

A.R.: Unde vă pot găsi cei interesați?

B.M.: Cei interesați ne pot găsi în Buzău, pe Strada Independenței nr. 52 colț cu Strada Patriei. De asemenea, ne puteți găsi și pe Facebook pe pagina oficiala a salonului Diva Dog sau pe profilul meu personal, Mihalașcu Bianca-Minerva. Vă așteptăm cu drag!

Related posts

Leave a Comment