Andrei Udrea, fotograf la Andrei Udrea Photography, despre cum pasiunea poate deveni un mod de viață: Fotografia m-a găsit pe mine și ne-am redescoperit împreună!

Este unul dintre cei mai tineri fotografi din Buzău, are un stil aparte și ne surprinde frecvent cu cadre artistice și ingenioase, în același timp. Și cum fotografia și peisajele merg mână în mână, a urmat studiile Facultății de Turism și îi place foarte mult să facă drumeții, să meargă prin păduri și munți, bineînțeles, cu aparatul în mână. Cum reușește să gândească outside the box când își caută cele mai frumoase cadre, cum s-a îndrăgostit de fotografie și ce proiecte îl definesc, aflați din interviul acordat publicației Scurt pe 2.

 Alina Răducan: Cum s-a născut pasiunea ta pentru fotografie?

Andrei Udrea:  Am pornit pe acest drum dintr-o joacă, apoi s-a transformat în dependență. Nu m-am îndrăgostit de fotografie imediat, ci treptat. Au trecut 5 ani de atunci și nu mă văd făcând altceva, deoarece m-a acaparat complet. S-a transformat dintr-un hobby, într-un mod de viață! Îmi ocupă o mare parte din existență și m-a făcut să văd lumea înconjurătoare prin alți ochi. Este o senzație excepțională! Fotografia m-a găsit pe mine și ne-am redescoperit împreună!

A.R.: Cum ți-ai defini stilul?

A.U.: Nu am un stil anume, dar mi-a plăcut dintotdeauna să fotografiez, deopotrivă oameni și natura.

A.R.: Există un tip de fotografie căruia i te dedici mai mult?

A.U.: Cel mai mult timp îl dedic fotografiei de natură și peisaj. Fotografia de natură și de peisaj necesită răbdare, o antrenare a ochiului pentru a vedea dincolo de aparențe, multe încercări eșuate, deschidere față de ceea ce ai înaintea ochilor și multă curiozitate.

A.R.: Cum se vede lumea prin ochii fotografului Andrei Udrea?

A.U.: Lumea prin ochii lui Andrei Udrea se vede mai plină de sens și viață decât cea a unui simplu trecător, fie chiar și pentru câteva momente. Noi, fotografii vedem altfel lucrurile, detaliile. Este un „defect profesional” dacă pot să zic așa!

 A.R.: Care sunt cele mai importante proiecte care te reprezintă ca fotograf?

A.U.: Am 4 proiecte de suflet la care am muncit foarte mult: Andrei Udrea Photography (este dedicat strict fotografiei de eveniment), Discover România with Andrei Udrea (promovez România prin fotografiile mele), Food Photography by Andrei Udrea (este dedicat strict fotografiei culinare), Andrei Udrea Autophotography (este dedicat strict fotografiei auto).

A.R.: Ce planuri ai pe viitor?

A.U.: Cel mai bun plan de viitor este dorința de a evolua permanent!

 Alina Răducanu

Related posts

Leave a Comment