Cardul naţional de sănătate, subiect tabu?

De teamă că îşi bagă singuri Răul în casă, mulţi oameni le-au respins. Cardurile de sănătate sunt cel mai fierbinte subiect de discuţie, atât la oraş cât şi pe uliţele satelor. Totul a plecat, se pare, de la o conferinţă ţinută de câţiva slujitori ai Domnului la Suceava. Şi nu a fost îndeajuns şi a continuat cu o declaraţie a Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ÎPS Ciprian Câmpineanu –“Vremurile sunt grele. Oamenii sunt controlaţi din toate punctele de vedere. Ce a fost pe vremea lui Ceauşescu este nimica toată. Nu veţi scăpa nici în gaură de şarpe. Vedeţi şi cu Legea Big Brother ce vor să facă”.
Alţi credincioşi au depus plângeri la Casele de Judeţene de Asigurări de Sănătate şi au spus cu tărie “Citit invers inseamna drac” şi „e sfârşitul Bibliei”.
Asa se face că introducerea cardului naţional de sănătate este privită diferit iar declaraţiile pro şi contra nu mai contenesc să apară.Şi în lumea viruală a fost organizat un protest, sub denumirea, „Refuzăm/Returnăm cardul de sănătate!”, unde au fost ridicate o serie de întrebări pe marginea controversatului subiect: „Ştiaţi că aceste documente, sunt foarte nesigure existând posibilitatea de a fi citite modificate şi copiate (clonate) cu uşurinţă de către persoane neautorizate (hackeri, terorişti etc.) care pot fura identitatea unei persoane şi pot săvârşi infracţiuni în numele acelei persoanei care ulterior va suferi rigorile legii pentru fapte pe care nu le-a săvârşit?Şi multe alte asttel de întrebări fără răspuns au fost publicate pe Facebook şi au rostite peste tot pe “pămînt”. Una peste alta, legea nu aşteapta – de la 1 mai 2015, fiecare pacient are datoria de a prezenta cardul de sănătate la fiecare vizită medicală. Doar aşa, poate beneficia de consultaţii gratuite. Cei care au refuzat cardul de sănătate n-au decât să asculte de sfaturile înaltilor prelaţi şi de propriile euri. Şi ne ne gândim la acest moment şi oare aşa să fie -Cardul de sănătate va fi singurul act în baza căruia vom putea beneficia de servicii medicale?

Tatiana Botiţă

Related posts

Leave a Comment