Campanie fără idei sau cum vor candidații să pară pe Facebook ceea ce nu sunt

Cu două luni înainte de ziua alegerilor locale, candidații pentru funcțiile de primar și președinți de consilii județene sunt în plină campanile pre-electorală.

Cei care și-au anuțat oficial candidatura la o funcție de edil organizează tot mai des conferințe de presă, își fac apariția la diferite evenimente mondene sau sunt tot mai activi pe paginile personale ale site-urilor de socializare. Poate este devreme încă, dar până acum, la nivelul județului Buzău, niciun candidat nu a anunțat un program cu măsurile pe care vrea să le aplice odată ales în fruntea administrației. Conferințele de presă au avut doar rolul de a împroșca cu noroi în contracandidați. Tot în această perioadă preelectorală, foarte mulți aspiranți la fotoliul de primar își fac apariția la evenimente unde prezența lor este mai pur si simplu decorativă, nefiind vorba de întâlniri unde își pot exprima păreri unde pot fi cu adevărat cunoscuți de către electorat. Totodată, conștienți de forța Internetului  –  vezi reușita președintelui Klaus Iohannis la alegerile din 2014 – toți candidații, fără excepție, au început bătălia pentru câștigarea simpatiei celor care își petrec timpul pe site-urile de socializare. Se apropie alegerile iar candidații sunt din ce în ce mai vizibili pe Facebook. În această de perioadă, personajele care din vară vor să ne fie primari apelează la tot soiul de metode prin care încearcă să îi convingă pe buzoieni. Unii și-au scanat poze din copilărie sau alături de vedete, pe care le-au afișat pe paginile personale de Facebook, alții postează bancuri și poze cu animalele de companie prin parc. Mai sunt unii care postează articole apărute în presă, în care, uneori, sunt citați la rubrica „și alții”.  Nu lipsesc nici postările în care candidații arată că lucrează cu drag și sport pentru… popor, ca și cum asta nu ar fi fost normal, din moment ce sunt plătiți din banii Statului, adică din taxele și impozitele pe care le plătim cu toții.

În momentul de față, cel puțin la nivelul municipiului Buzău, candidații dau dovadă de maximă stângăcie în demersul lor de a atrage voturi la scrutinul din 5 iunie. Așteptăm cât mai repede ca cei care vor să fie primari sau președinți de consilii județene să vină în fața buzoienilor cu proiecte locale de interes, adaptate realităților din Buzău. Pentru că, la cum s-au prezentat până acum candidații, nu le va greu să ne convingă că nu merită să mergem la vot pe 5 iunie.

Autor: Leonard Bunilă

Related posts

Leave a Comment