Tenismenul buzoian Ovidiu Ionescu, cu șanse mari să joace la Jocurile Olimpice

„Calificarea la Rio ar însemna un vis devenit realitate”

 După o pauză de 8 ani, Buzăul ar putea avea din nou un sportiv la Jocurile Olimpice. Este vorba de tenismenul Ovidiu Ionescu, cel care, în urmă cu două săptămâni, a câștigat titlul de campion național, atât la individual, cât și dublu, alături de colegul său de la CSM Buzău, Constantin Cioti. Buzoianul este nerăbdător să participe la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio, eveniment care va avea loc luna aceasta, la Istanbul, în Turcia. Deși mulți specialiști în sport îl văd deja calificat la Rio, Ovidiu Ionescu spune că va  trata cu toată seriozitatea turneul preolimpic de la Istanbul. Într-un interviu acordat în exclusivitate săptămânalului „Scurt pe 2”, Ovidiu Ionescu vorbește despre turneul preolimpic din Turcia, ce șanse are să se califice la Rio dar și ce ar însemna pentru el o calificare la Jocurile Olimpice.

 

Reporter: Ai câștigat recent, chiar la Buzău, orașul tău natal, titlul de campion național, atât la simplu, cât și la dublu. Cum a fost finala câștigată împotriva prietenul tău, Constantin Cioti.

 Ovidiu Ionescu: A fost un meci strâns, au fost câteva seturi care s-au jucat la avantaje, dar cred că am fost perseverent și sunt într-o formă bună. Mă bucur că, într-un final, am reușit să câștig un nou titlu de campion național. Titlul de la dublu este o premieră pentru mine și mă bucur că am reușit asta în fața familiei și a buzoienilor.

Reporter: Ovidiu, ești foarte aproape să participi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ce pași trebuie să parcurgi ca să te califici la Rio?

 Ovidiu Ionescu: În primul rând, peste două săptămâni, va fi un concurs de calificare la Istanbul și după acest turneu voi ști exact dacă voi merge la Rio. Eu cred în șansele mele și voi face tot ce îmi stă în putință să mă calific la Jocurile Olimpice.

Reporter:  La turneul de la Istanbul, ce trebuie să faci pentru a-ți asigura calificarea la Jocurile Olimpice?

 Ovidiu Ionescu: Acolo vor fi zece locuri, de fapt zece tenismeni care se vor califica direct iar după aceea, la 1 mai, se va publica un clasament mondial și în funcție de acesta trebuie să îndeplinesc una dintre cele două condiții: să fiu în clasamentul mondial în primii zece sau să mă calific la Istanbul.

Reporter: Ovidiu, ce ar însemna pentru tine o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio?

 Ovidiu Ionescu: Un vis devenit realitate! Când te apuci de sport, întotdeauna visezi să ajungi la Jocurile Olimpice. Este o mare mândrie să reprezinți România acolo și asta ar însemna un vis devenit realitate.

Reporter: Spune-mi, cum îți merge în Germania?

Ovidiu Ionescu: Cu echipa la care joc am reușțit să ne salvăm de la retrogradare cu patru etape înainte de finalul campionatului. Este o echipă foarte bună iar pentru ediția viitoare a campionatului ne-am întărit și obiectivul nostru este să atacăm locurile fruntașe în clasament.

Interviu realizat de Leonard Bunilă

Related posts

Leave a Comment