Cristi Tudorache, un artist recunoscător pentru șansa care i s-a oferit de a fi inițiat din copilărie în tainele fotografiei: “Cred că mă număr printre cei norocoși care pot spune că fac ceea ce le place”

Album sheetCrede că este important ca fotograful să aibă abilitatea de a înțelege felul de a fi al persoanelor cu care lucrează, astfel încât să poata coopera pentru obținerea celui mai bun rezultat. Mai crede cu tărie în pasiunea pentru ceea ce face, în dăruire din plin pentru profesie și în noroc, pentru că el l-a avut din plin atunci când i s-a oferit șansa să fie primit ucenic pentru a învăța tainele industriei fotografice. Cristi Tudorache ne spune mândru într-un interviu acordat săptămânalului nostru cu ce gânduri își începe ziua de muncă cu aparatul la purtător și cum este susținut de familie pentru că face ceea ce îi place.

Silvia BUNICĂ

 

Silvia BUNICĂ: De când ai pasiunea pentru fotografie, și dacă îți mai aduci aminte prima ședință foto profesionistă, cu cine era și în ce cadru?

Cristi Tudorache: Înclinația pentru fotografie cred că a apărut prin clasa a VIII-a, când am primit primul meu aparat foto compact pe film. Mai târziu, prin 2008, fotograful cu care am colaborat la propria nunta, s-a oferit să mă inițieze în ceea ce înseamna fotografia de eveniment. Obișnuia să spună „E loc pentru toata lumea”.

Album sheetS.B.: În accepțiunea ta, care sunt cele 3 calități care îi trebuiesc unui fotograf pentru a surprinde cele mai frumoase amintiri?

C.T.: Este nevoie de pasiune, de dorința de a obține tot ce este mai bun dintr-un cadru sau moment. Totodată, cred că este important ca fotograful să aibă abilitatea de a înțelege felul de a fi al persoanelor cu care lucrează, astfel încât să poata coopera pentru obținerea celui mai bun rezultat.

S.B.:  Ce alte pasiuni mai ai în afară de fotografie, ai un alt job, împaci utilul cu plăcutul?

C.T.: Dintotdeauna am avut o înclinație pentru mediul acvatic, iar în final am ajuns într-o mică măsura acvarist și pescar. Alt job nu mai am, puțin câte puțin activitatea de fotograf devenind jobul de zi cu zi. Cred că mă număr printre cei norocoși care pot spune că fac ceea ce le place.

S.B.: Ai trucuri deprinse de-a lungul acestei meserii, ai motto-uri, ai un exemplu în acest domeniu după care te ghidezi?

C.T.: Se spune că „pofta vine mâncând”…Cred că la fel este și în fotografie: cu cât înveți și înțelegi mai multe, cu atât îți dorești mai mult să încerci lucruri noi.  La început am sudiat unul din fotografii de elită din țara noastră și am încercat să adaptez lucrurile văzute propriului stil. Apoi, totul a venit de la sine.

Album sheetS.B.: Dar familia, ce spune despre acest hobby al tău, sunt încântați, au trecut vreodată drept modele?

C.T.: Mara, fetița noastră de 5 ani este o mare amatoare de fotografie, dar nu întotdeauna.  În schimb, soția ar dori să am mai mult timp pentru familie.

S.B.: Ce le sugerezi celor care vor să apeleze la tine, pentru ce fel de evenimente să te caute și unde își pot vizualiza portofoliul?

C.T.: Persoanele în căutare de fotograf cred că ar trebui să țină cont de câteva lucruri, printre care aș enumera portofoliul fotografului, recomandările, nu în ultimul rând cred că este important să existe o potrivire între client și fotograf. Portofoliul meu este disponibil și pe facebook – Cristi Tudorache Photography și pregătim și un site, „nuntievenimente.ro”, dar care este deocamdată în lucru.

Related posts

Leave a Comment