Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenisa de Masă, trage un semnal de alarmă: „Din păcate, în ultima perioadă, sportul buzoian nu se poate mândri cu rezultate deosebite”

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, ocupă, de aproximativ două săptămâni, funcția de vicepreședinte al forului european, fiind ales în cadrul unei congres care a avut loc la Budapesta, înainte de Campionatele Europene de seniori. Totodată, Romanescu a fost ales și în comitetul de conducere al Federației Internaționale de Tenis de Masă. Totodată, în cadrul aceluiași congres, s-a decis ca România să găzduiească ediția 2018 a Campionatelor europene de tineret și juniori, competiție organizată de orașul Cluj. În acest context, dar și al rezultatelor foarte bune obținute de sportivii români la Europenele de tenis de masă, Cristinel Romanescu a împărtășit câteva impresii în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate săptămânalului „Scurt pe 2”.

 romanescu-boc-si-betyReporter: Domnule Romanescu, sunteți mulțumit de prestația tenismenilor români la Campionatul Europene de Seniori, cu o medalie de aur și trei de bronz?

Cristinel Romanescu, președinte FRTM: Normal! Toate aceste rezultate sunt deosebite. De altfel, i-am felicitat pe sportivii și antrenorii noștri care au participat la acest campionat european. Este o muncă deosebită. Este o muncă a ultimilor 10-15 ani și, cum am mai declarat și altădată, alături de sportivi dar avem și tehnicieni deosebiți, care știu să „fabrice” asemenea tensimeni care să câștige competiții la cel mai înalt nivel. Sunt convins că și în perioada imediat următoare, România va avea un cuvânt greu de spus în Europa și în lume, în tenis de masă.

Rep.: Ați fost ales, chiar înainte de Campionatul European din Ungaria, în funcția de vicepreședinte al Federației Europene de Tenis de Masă. Ce înseamnă pentru sportul românesc această funcție?

Cristinel Romanescu, președinte FRTM: Am fost ales „board of director” (nota red. – membru al consiliului de administrație) al Federației Internaționale și pentru prima dată după mulți ani – aproape 60 de ani, părerea mea – am fost ales vicepreședinte al Federației Europene de Tenis de Masă. Este un lucru care mă onorează! Sunt reprezentantul tenisului de masă românesc la Federația Europeană tocmai urmare a rezultatelor deosebite pe care tenismenii tricolori le-au avut în competițiile internaționale. Dar nu a contat numai lucrul acesta, ci și programele pe care le-am implementat în ultimii ani.

 Rep.: În 2018, România va organiza, la Cluj, Campionatul European de tineret și juniori la tenis de masă. Este pregătită România pentru un asemenea eveniment?

Cristinel Romanescu, președinte FRTM: Eu spun că da! Multă lume m-a întrebat de ce nu am organizat până astăzi o competiție de o asemenea anvergură. Dar trebuie să știți că România nu era pregătită din cauză că nu avea infrastructura necesară pentru asemenea competiție. Este vorba de aproximativ 1200 de jucători și antrenori și doar orașul Cluj, în momentul acesta, poate să ofere posibilitatea de a organiza un asemenea nivel de competiție. După cum ați văzut, și domnul primar Emil Boc, primarul Clujului, a fost alături de noi și a susținut candidatura României. Ne bucurăm că Federația Europeană ne-a acordat nouă această organizare și sunt convins că până în 2018 lucrurile vor funcționa înspre bine și competiție de la Cluj va fi cea mai bună ediție a ultimilor ani.

ovidiu-ionescuRep.: Printre sportivii medaliați la europenele de seniori din Budapesta este și un buzoian, Ovidiu Ionescu. În acest an, Ovidiu este printre singurii buzoieni, dacă nu singurul chiar, care reușește să câștige medalii la competiții europene. Cum comentați parcursul lui Ovidiu din 2016?

Cristinel Romanescu, președinte FRTM: Noi, la nivel de federație, ne așteptam ca Ovidiu Ionescu să obțină rezultate din ce în ce mai bune în ultima perioadă. Parcursul bun de la Jocurile Olimpice este continuat de succesul de la Campionatul European, unde a câștigat o medalie de bronz. Într-adevăr, în ultima perioadă, sportul buzoian nu se poate mândri cu rezultate deosebite iar asta ar trebui să le dea de gândit celor care conduc sportul la nivel județean, dar și responsabililor cluburilor care activează în județul Buzău. Cu toții, ar trebui să își dea mâna și să gândească un program mult mai coerent care să le aducă rezultatele pe care le așteptăm noi toți, buzoienii.

Interviu realizat de Leonard Bunilă

Related posts

Leave a Comment