Adriana Stuparu, planuri estivale cu maestrul Constantin Ungureanu “A fost o propunere venită pe neașteptate, dar care mă onorează și sper să fie un mare succes!”

adruana4O cunoaștem de la sărbătorile câmpenești ori de le emisiunile de divertisment, cântând cu drag de dor și dragoste, în portul popular autentic. Evenimentele private ne-o prezintă uneori cu programe de muzică ușoară și când este mare chef, o piesă lăutărească și una latino completează perfect seara de distracție. Adriana Stuparu este cea care se pliază pe toate genurile muzicale, iar de curând buzoianca a primit invitația să realizeze câteva duete alături de maestrul Constantin Ungureanu. Cum a primit propunerea-surpriză și unde își mai împarte planurile estivale blondina, aflăm chiar acum, din interviul realizat pentru “Scurtpe2”.adriana6

Silvia BUNICĂ: Te leagă multe întâlniri și proiecte de muzicale alături de trupa Nemuritorii, de data aceasta ți-a fost propusă colaborarea directă, cu Constantin Ungureanu și pe un alt stil muzical, muzică ușoară, cum ai primit vestea?

Adriana STUPARU: Colaborarea mea pe duet cu domnul profesor a venit în cel mai bun moment și pe neașteptate, ca o surpriză adevărată. Am acceptat cu drag și îi mulțumesc pentru faptul că m-a ales pe mine. A fost chiar o propunere venită pe neașteptate, dar care mă onorează și sper să fie un mare succes .Ne dorim ca acest proiect să fie unul de durată și pe placul ascultătorilor care se regăsesc în versurile noastre, sau care pur si simplu ne îndrăgesc ca artiști.

S.B.: Ați lansat doar o melodie, sunt mai multe piese pe muzică ușoară, un stil cu care liderul trupei nu prea este cunoscut?

adriana2A.S.: Nemuritorul Constantin Ungureanu, liderul trupei Nemuritorii și-a dorit foarte mult afirmarea și pe acest stil și cum știa de mult timp că muzica ușoară reprezintă una dintre dragostele mei dintâi, mi-a propus direct colaborarea și am acceptat imediat duetul. Mă onorează foarte mult și clar sunt mai multe melodii, le veți auzi promovate pe rând, noi le-am muncit în studio.  Proiectul acesta muzical are deocamdată o singură melodie în promovare, care se numește ,,Draga mea ești un trandafir”, și este compusă de Constantin Ungureanu și orchestrată de Cristian Duțu. Vi-o recomadăm din suflet!

S.B.: Și ne întoarcem la muzica populară, ce versuri ne dedici acum, în prag de vară și cu care întreții și atmosfera special de la serbările câmpenești estivale din această perioadă?

adriana stuparuA.S. : Toate melodiile mele îmi sunt dragi, dar unele versuri se potrivesc mai bine în foarte multe momente de-a lungul vieții. Acele piese și versuri se potrivesc generalmente, așa că scotocesc acum rapid în repertoriu și vă dedic, pe scurt, următoarele: Mult mă-ntreabă inima/Pe lume ce aș mai vrea/M-am gândit ca să-i răspund/Și n-am știut ce să-i spun/Dar tot inima din mine/ Mi-a răspuns că doar ea știe/Cândva de jos ai plecat/Astazi ai tot ce-ai visat”..

S.B.: În afară de serbări și cântări alături de Titi Ungureanu, activitatea ta muzicală se împarte și la centrul cultural, unde prichindeii de toate vârstele vor să îșți fure secretele de artist. Ce rezultate ai mai avut cu ei în ultimul timp?

adraina4A.D.: Rezultate mulțumitoare, mai ales la concursurile de profil. Ei nu numai că mă fac o profesoară mândră că evoluează cu mult talent pe scenele competițiilor naționale muzicale, ci îmi mai fac și surprize. Ultima pusă la cale de ei a fost alături de marele artist Benone Sinulescu, chiar în apropierea zilei mele, când am primit flori, tort și multe urări de bine, în cadrul concursului dedicat buzoianului ce-i poartă numele. Le mulțumesc pe această cale și părinților mei și iubitului meu, care mereu mă susțin din umbră și mă îndrumă și celor din gașca mea Zurli, copiilor și părinților lor. Între timp vă aștept și la evenimentul de creație contemporană „ARTA PRINTRE BLOCURI” aflat la a IV-a ediție, organizat de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, acolo unde eu sut profesoară. Va fi o mixtură între vernisaj și manifestare mondenă. În cadrul proiectului, publicul este invitat să ia parte la un program special care include spectacolul artei contemporane prezentă în expoziția „ARTA PRINTRE BLOCURI” și concertul grupului CRI GRI – în formula actuală, reprezentată în chip de binom acustic, alături de vocea și chitara lui Ștefan Mardale. Se vor face auzite muzicuțele, frunza și fierăstrăul lui Cătălin “Tzetze” Rădulescu, care adaugă un puternic accent de blues și elemente de etno-jazz.

Related posts

Leave a Comment