AMENZI URIAȘE

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 493 de persoane. Pentru alte 1.915 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 120 de jandarmi buzoieni și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au asigurat, atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, cât și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Zilnic, 34 de jandarmi sunt în dispozitivele de ordine publică instituite la centrele de carantină de pe raza județului. Au fost executate misiuni pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor Ordonanțelor Militare atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri, fiind aplicate de către jandarmi un număr de 8 amenzi, în valoare totală de 16.500 lei, pentru încălcarea prevederilor stabilite în contextul instituirii stării de urgență la nivel național.

Totodată, polițiștii buzoieni împreună cu polițiștii locali au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1.463 de persoane și nu au fost constatate abateri. Însă au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 588.000 de lei.

 În ultima zi, în judeţul Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 307 de polițiști, 120 de jandarmi, 146 de polițiști locali și 48 de militari ai Ministerului Apărării Naționale. Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

Related posts

Leave a Comment