SALARII MĂRITE ÎN PLINĂ CRIZĂ

Salariile din Primăria Rm Sărat și din instituțiile subordonate au fost mărite în plină criză de coronavirus. Este ceea ce reclamă consilierii locali PNL, după ce, în ultima ședință, Consiliul Local Municipal Rm Sărat a majorat salariilor functionarilor publici. Liberalii consideră că deși decizia este legală, ea nu trebuia adoptată acum, cand populatia se afla intr-o situatie extrem de dificilă. Consilierii PNL consideră că toată atenția autoritatilor locale ar trebui indreptata catre Spitalul Municipal, care are o deosebita nevoie de echipamente si materiale sanitare.

Primarul municipiului Rm Sărat sustine ca, deși proiectul a fost aprobat, majorările de salarii vor intra in vigoare dupa depasirea starii de urgenta.

Consilierii PNL nu neagă legalitatea horărârii, dar consideră că majorarea salariilor din institutiile publice locale este nedemnă și sfidătoare, într-o perioada in care lumea se confrunta cu mari probleme, din toate punctele de vedere, iar foarte multe societati comerciale au trimis angajații in somaj tehnic. Liberalii cred că acest proiect ar fi putut fi adoptat dupa rezolvarea tuturor problemelor din sanatate si dupa iesirea din starea de urgenta, când oamenii isi vor relua activitatea.

De neînțeles este și faptul că autoritățile din Rm Sărat au aprobat majorarile salariale pentru functionarii publici, deși bugetul local nu poate suporta aceste cheltuieli în plus. Contactați pentru a formula un punct de vedere în acest caz, reprezentanții Prefecturii Buzău au precizat că hotărărea luată de Consiliul Local Municipal Rm Sărat prin care au fost majorate salariile funcționarilor va fi analizată din punct de vedere legal, urmând a fi oferit un punct de vedere, dacă se constată vreo neregulă.

Related posts

Leave a Comment