CRIZA MĂȘTILOR, APROAPE DE FINAL

Criza măștilor de protecție s-ar putea încheia cât de curând la Buzău. Este anunțul primarului Constantin Toma care a contactat recent o firmă buzoiană dispusă să confecționeze aceste mijloace de protecție împotriva coronavirusului. Potrivit ofertei înaintate de societate, produsele ar urma să fie achiziționate de către cetățeni la prețul de 2 sau 3 lei bucata. Constantin Toma crede că, și la nivel de țară, criza măștilor de protecție se va încheia.

În contextul în care, în farmacii prețul unei măști de protecție ajunge și la 8 lei, primarul Constantin Toma spune că este dispus să îi faciliteze firmei buzoiene deschiderea unui punct de vânzare în centrul orașului.

Edilul precizează că recent au sosit la Buzău din China 35.000 de măști de protecție, iar municipalitatea le-a distribuit deja polițiștilor locali, angajaților Primăriei și instituțiilor subordonate.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Comitetul local pentru situații de urgență Buzău a decis ca, atât cetățenii municipiului, cât și cei aflați în tranzit prin oraș să poarte obligatoriu mască de protecție în toate locurile publice aglomerate, dar și în birourile în care își desfășoară activitatea. De asemenea, în toate mijloacele de transport in comun (autobuze, microbuze și taxiuri, precum și in toate locurile publice (spatii comerciale, farmacii, piete agroalimentare, institutii publice, șantiere în lucru,) purtarea mijloacelor de protectie a gurii si nasului este obligatorie.

Related posts

Leave a Comment