SLUJBE SPECIALE

În contextul pandemiei de coronavirus, crestin-ortodocsi vor aştepta, în acest an, Învierea Domnului, acasă. Pentru prima dată in istoria Bisericii, credinciosii nu au voie să merga la lacasurile de cult, iar slujbele se vor oficia fără enoriaşi. Oamenii se pot ruga însă acasa și pot urmari slujbele la tv sau online. Preotii spun ca este trist ca se intampla sa fim izolati in case tocmai in perioada Postului Mare, in Saptamana Patimilor si in Saptamana Luminata, dar vor respecta întru totul recomandarile si dispozitiile autoritatilor.

În Săptămâna Mare, denumită şi a Patimilor, preotii fac slujbe speciale, numite Denii, pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe Pământ.

Și în aceasta perioada, slujbele bisericeşti pot fi urmarite de credinciosi online sau prin intermediul posturilor tv.

Asa cum voluntarii Bisericii au impartit la casele credinciosilor ramurile de salcie binecuvantate in Duminica Floriilor, tot asa se va proceda si cu Sfanta Pasca. Aceasta se va sfinti in Joia Mare, dimineata, la Sfanta Liturghie, iar vineri si sambata va fi impartita enoriasilor. Anul acesta si Lumina Sfanta va fi adusa in casele credinciosilor de catre voluntarii Bisericii.

Reprezentantii Bisericii impreuna cu credinciosii se roaga ca starea de grea încercare cauzată de pandemia actuală să înceteze cât mai curând.

Related posts