NECONCORDANȚE CE TREBUIE LĂMURITE

Primarul din Rm Sărat a solicitat Spitalului Municipal documentele pe care le-a transmis Ministerului Sănătății în vederea dotării unității medicale cu echipamentele și materialele necesare tratării pacienților cu COVID. Cererea edilului survine după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat imediat după vizita sa la Spitalulul Județean Buzău că nu a primit nicio adresa privind situatia si solicitarile Spitalului Municipal Rm. Sarat. Primarul Sorin Cîrjan spune că, pentru a lamuri situatia și neconcordanțele dintre declarațiile Ministrului Sănătății și demersurile autorităților din Rm Sărat, documentele solicitate Spitalului Municipal vor fi remise și unui parlamentar buzoian. Edilul din Rm Sărat mai precizează că joi a transmis o noua adresa Ministerului Sanatatii prin care a solicitat sprijin si a prezentat situatia Spitalului Rm. Sărat.

Primarul din Rm Sărat precizeaza ca important este sa se realizeze ceea ce Ministerul Sănătății si-a asumat în privința dotării unitatii medicale din Rm. Sarat. Sorin Cîrjan afirmă că  inainte de ajunge pe masa ministrului, orice solicitare a unui spital intră în atenția altor factori responsabili, începând de la Directia de Sanatate Publica, până la cei care se ocupa de furnizarea echipamentelor si materialelor medicale.

Spitalul Municipal din Rm. Sarat a fost desemnat oficial drept unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 pe 31 martie.

Related posts