ÎNGRIJORĂRI SPORITE

Ingrijorarea sporeste la Rm. Sarat, pe fondul cresterii numarului de imbolnaviri din judetul vecin, Vrancea. Desi judetul Buzau are cel mai mic numar de pacienti depistati cu coronavirus din tara, iar la Spitalul Muncipal din Rm Sarat sunt ingrijiti, in prezent, doar doi bolnavi cu COVID, amplitudinea cazurilor din Vrancea provoaca neliniste la Rm. Sarat. Temerea oamenilor vizeaza faptul ca Vrancea a atins peste 200 de imbolnaviri si este in plina evolutie, iar spitalul din Adjud, desemnat ca unitate medicala suport pentru judetul vecin, ar putea fi depasit de situatie, caz in care anumite cazuri ar putea fi transferate la Rm. Sarat. Frica unor transferuri de pacienti infectati cu COVID la Rm. Sarat, din Vrancea, este justificata tocmai prin faptul ca Spitalul Municipal din Ramnic are in grija doar doi pacienti, cu mult mai putin fata de capacitatea, umana, tehnica si medicala a spitalului buzoian.

Primarul din Rm Sărat afirmă ca nu are cunostinta de intenția autorităților centrale de a transfera pacienți cu COVID din Vrancea la Rm. Sărat. El susține că, oricum, într-un astfel de scenariu, autoritățile din Rm Sărat nu vor fi consultate și nu vor avea vreo putere de decizie, deoarece Ministerul Sanatatii are in coordonare toate spitalele din tara si hotărăște, unilateral, ce se va intampa in aceste cazuri. Edilul din Rm Sărat precizează ca, in calitate de cetatean al orașului, ar fi nemultumit de o asemenea decizie, dar in cealalta calitate, de sef al administratiei locale, trebuie sa respecte masurile impuse la nivel central. Daca totuși se va ajunge la transferul unor pacienți din Vrancea, la Rm. Sărat, primarul spune ca Spitalul Municipal va lua toate masurile pentru a tine situația sub control.

Ramnicenii isi fac griji si in privinta dotarilor si a medicamentelor de care dispune in prezent spitalul, pentru ca, pana in prezent, unitatea nu a primit nimic in urma solicitarilor facute catre Ministerul Sanatatii. Primarul afirma ca exista protocoale in sistemul de sanatate, iar pacientii care vor fi internati in spitalul din Rm. Sarat vor beneficia si de tratamentul aferent.

Edilul din Rm. Sărat spera ca Ministerul Sanatatii sa sprijine Spitalul Municipal, dar până atunci se va asigura că unitatea medicală va beneficia de sume suplimentare alocate din bugetul local.

In continuare, in Spitalul Municipal Rm. Sarat sunt internati doi pacienti care urmeaza tratament pentru COVID-19.

Related posts