PIAȚA DACIA NU ÎȘI SCHIMBĂ DENUMIREA

Dacă alții se ceartă pe situația creată de pandemia de coronavirus, la Buzău, consilierii se ceartă pe denumirea pieței din centrul orașului. Este vorba despre propunerea prin care Piața Dacia urma să fie redenumită Piața Revoluției 1989. Protectul de hotărâre a fost inițiat de către consilierul local Silviu Roșioru împreună cu Asociația revoluționarilor „Club 22 Buzău”. Propunerea a fost lansată în dezbatere publică încă din luna februarie, însă mulți buzoieni au considerat inoportună schimbarea denumirii celui mai emblematic loc al municipiului. În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal de ieri, proiectul a generat discuții aprinse între consilierul Silviu Roșioru și primarul Constantin Toma. În final, propunerea a fost respinsă.

În timpul discuțiilor aprinse, primarul Constantin Toma a dezvăluit că a fost și el prezent în Piața Dacia în data de 22 decembrie 1989. Edilul spune că nu a stat însă prea mult în zonă, deoarece s-a arătat dezamăgit de persoanele întâlnite în piață.

Schimbarea denumirii Pieței Dacia ar fi creat numeroase neajunsuri pentru cele peste 600 de persoane care au domiciliul în zonă, dar și pentru cele aproape 70 de firme din Piață, care ar fi trebuit să își schimbe documentele. Totodată, în conformitate cu Legea cadastrului și publicității imobiliare, modificarea adresei administrative a imobilului se notează în Cartea Funciară, urmând a fi făcute modificări și în alte acte privind contractele cu furnizorii de utilități, casele de marcat sau  bănci. Ședința Consiliului Local Municipal Buzău de ieri, a avut loc în sediul Primăriei cu respectarea tuturor regulilor de protecție impuse de starea de urgență.

Related posts