ÎNCĂ UN CAZ DE COVID

Buzăul înregistrează încă un caz de coronavirus, cel cu numărul 42. Este vorba despre o tânără însărcinată în șase săptămâni care a revenit din Anglia pe 26 aprilie, împreună cu soțul ei. Cei doi  au intrat în carantină instituționalizată, dar pe 2 mai, au început să prezinte simptome de boală și au fost testați. Rezultatul testului prelevat de la tânăra însărcinată în 6 săptămâni a arătat că ea este infectată, iar în cazul soțului ei rezultatul este incert, astfel că a fost prelevat din nou și trimis la București. Între timp, tânăra gravidă a fost transportată ieri noapte la Spitalul din Râmnicu Sărat, unde a fost internată. Ea prezintă tuse ușoară, dar și alte semne specifice COVID-19. Tot la Spitalul Municipal din Rm Sărat a ajuns și bărbatul depistat pozitiv în județul Vrancea și internat inițial la Focșani. Deoarece barbatul provine din comuna Ramnicelu, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta din Rm Sărat a dispus limitarea accesului comerciantilor din zona Ramnicelu in Piata din municipiu.

Autoritățile verifică și dacă trei operatori de transport de persoane care tranziteaza comuna Ramnicelu respecta masurile impuse de Ordonantele Militare.

De asemenea, primarul din Rm Sărat va solicita astăzi Prefecturii Buzau o informare cu privire la situatia din comuna Ramnicelu. Daca se constata, in urma unei anchete epidemiologice, că in zona ca exista un focar de COVID 19, edilul va solicita izolarea localității de lângă Rm Sărat.

În prezent, la Spitalul Municipal din Rm Sărat, unitate medicală suport pentru pacienții cu COVID 19, sunt internați 16 pacienți.

Related posts