ÎNSCRIERILE LA GRĂDINIȚĂ, ONLINE

Inscrierile in invatamantul prescolar se va face anul acesta online. Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit calendarul inscrierilor copiilor care vor merge din toamna la cresa sau gradinita.

Procedura  debutează cu reînscrierea copiilor care urmează deja învățământul preșcolar. Părinții copiilor care acum sunt grupa mică sau grupa mijlocie îi pot reînscrie pe cei mici la grădiniță, pentru a urma grupa următoare, în perioada 25 mai – 5 iunie.

Înscrierea în grădiniță a copiilor care nu au mai urmat până acum învățământul preșcolar se va desfășura în 3 etape.

Prima etapa de înscriere la grădiniță 2020 are loc în perioada 8 iunie – 3 iulie, etapa a II-a de înscrieri se desfășoară între 20 iulie – 10 august, iar etapa a III-a,  pentru  “Corecturi”  este programată în intervalul 11 – 31 august

Etape de înscriere în învățamântul preșcolar:

ETAPA I: 8 iunie- 3 iulie

ETAPA II : 20 iulie – 10 august

ETAPA III : 11-31 august

Ministerul Educatiei a precizat ca cererile de inscriere se vor face face telefonic, prin e-mail sau prin fax.

Orarul va fi stabilit de conducerea fiecărei unităţi de învăţământ şi va fi afişat în loc vizibil pentru informarea părinţilor şi a celor interesaţi, inclusiv pe site-ul Inspectoratului Şcolar.

Inscrierile la grădiniță, precum și cele la clasa pregătitoare au fost sistate, după ce guvernul a decis ca toate școlile și grădinițele din România să rămână închise de pe 11 martie 2020 pentru tot acest an școlar, în contextul pandemiei COVID-19.

Ramane de vazut ce se va intampla de la toamna cu revenirea prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, dar mai ales in ce conditii se va putea face acest lucru, in contextul in care autoritatile  estimeaza ca vom avea un al doilea val al pandemiei.

Related posts