MĂSURILE ÎN STAREA DE ALERTĂ

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri care sunt măsurile de relaxare, după data de 15 mai, dar mai ales cum se va face deplasarea în interiorul si in afara localităților. Seful statului a mentionat, pe rand, ce ramane obligatoriu si la ce restrictii se renunta, in prima etapa a starii de alerta.

In ceea ce priveste comertul, se vor redeschide doar magazinele care au acces direct in strada. De asemenea, isi vor relua activitatea saloanele de infrumusetare, muzeele, dar si parcurile.

Daca dupa 15 mai putem circula in localitatea de domiciliu, fara declaratia pe propria raspundere, deplasarea in afara localitatii este in continuare interzisa, iar daca o facem, din motive intemeiate, va trebuie sa completam totusi o declaratie.

Odata cu instituirea starii de alerta vor fi reluate si serviciile religioase, care vor avea loc doar in exteriorul bisericilor, cu obligatia ca enoriasii sa poarte masca si sa pastreze intre ei distanta de 1,5 metri.

Se redeschid si bazele sportive, insa numai pentru sporturile individuale. Profesionistii isi pot relua antrenamentele, insa competitiile sportive raman deocamdata suspendate.

Related posts