PERDEA FORESTIERĂ ÎMPOTRIVA CRIVĂȚULUI

Primăria Buzău are în plan, pentru următorii ani, realizarea unui nou spațiu de recreere, în zona de nord a orașului. Este vorba despre un parc, situat la nord de Parcul Tineretului, ce se va întinde pe o suprafață de 45 de hectare și va fi delimitat în partea de nord de Șoseaua digului. Ca o noutate, acest parc va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, cu vegetație înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău, având astfel și un rol de protecție împotriva crivățului.

Perdelele forestiere vor fi amenajate pe toată lungimea digului, respectiv între podul de la Mărăcineni și balastiera de la Vadu Pașii.  Edilul Constatin Toma mai anunță că la nord de Parcul Tineretului va apărea o zonă verde pentru activități de agrement.

Proiectul de hotărâre privind amenajarea unui parc în nordul orașului a fost adoptat acum un an, în Consiliului Local Municipal. Proiectul a fost depus spre aprobare, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Est, pentru a primi finanțare de la Uniunea Europeană.

Related posts