CONTROL DE LA CURTEA DE CONTURI

Se anunță un nou control al Curții de conturi la Primăria Buzău! Verificările vor începe marți și sunt vizate cheltuielile municipalității în lupta pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Primarul Constantin Toma spune că nu are motive de îngrijorare, deoarece toate echipamentele necesare în lupta împotriva Covid-19 au fost cumpărate la cele mai mici prețuri de pe piață, în mod transparent. În schimb, edilul dezaprobă o dispoziție primită recent din partea lui Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Mai precis, Ministerul Sănătății solicită primăriilor de municipii și orașe să acopere, de acum înainte, din bugetele proprii, cheltuielile cu cazarea oamenilor străzii care au domiciliile în alte orașe.

De la izbucnirea pandemiei, Primăria Buzău a cheltuit pentru combaterea COVID 19 aproximativ 1,2 milioane de euro. Banii au fost folosiți pentru dezinfectarea străzilor și a trotuarelor, pentru cumpărarea de dozatoare cu dezinfectant și covorașe pentru cele 1.610 blocuri din Buzău, lavoare mobile cu apă și săpun, amplasate în cele mai aglomerate locuri din oraș, dar și echipamente de protecție pentru polițiști și cadre medicale.

Related posts