PERDEA FORESTIERĂ, ÎN ZONA DE EST A BUZĂULUI

Municipiul Buzău va fi protejat de viscole și norii de praf de o perdea forestieră, care va fi înființată pe o suprafaţă de peste 20 de hectare, pe un teren degradat, pe digul râului Buzău, înspre oraș. Investiția a fost anunțată de autoritățile buzoiene chiar de  Ziua Mondială a Mediului, în prezența ministrului de resort, Costel Alexe. Ministrul Mediului a precizat că plantarea celor  100.000 de puieţi va începe în toamnă.

Ministrul Mediului a mai spus că toate cheltuielile legate de plantarea celor 100.000 de copaci vor fi suportate de Guvern, iar după aproximativ 5 ani, perdeaua forestieră va fi redată municipiului Buzău. De asemenea, Costel Alexe a ţinut să precizeze că Buzăul este un exemplu de bună practică, deoarece s-a mobilizat şi a identificat rapid terenul pe care urmează să fie realizată perdeaua forestieră de la marginea oraşului.

Primarul Constantin Toma a ținut să îi mulțumească ministrului Mediului pentru realizarea primei perdele forestiere a municipiul Buzău. Edilul i-a solicitat însă lui Costel Alexe rezolvarea mai multor probleme ale municipalităţii, cum ar fi trecerea pădurii Crâng şi a canalului natural Iazul Morilor în proprietatea municipiului Buzău.

La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a lansat un apel către toate autorităţile publice locale de a identifica astfel de suprafeţe, pe care să le valorifice pentru un mediu mai curat.

Specialişii de la Garda Forestieră au oferit mai multe amănunte despre proiectul de pe digul râului Buzău, dar și despre speciile de pomi care vor forma noua perdea forestieră de pe şoseaua de centură Est a municipiului.

Amenajarea perdelei forestiere din estul municipiului Buzău, între podul de la Mărăcineni și cel de la Vadu Pașii va costa aproximativ 2,1 milioane de lei. Edilul Constantin Toma a dezvăluit că în următorii ani, o perdea forestieră va apărea și dincolo de podul Mărăcineni, spre Fabrica de bere, într-o zonă unde, până acum 30 de ani, exista o pădure.

Related posts