A ÎNCEPUT BACALAUREATUL

Peste 155 de mii de absolventi de liceu dau zilele acestea examenul maturitatii, iar prima proba, sustinuta astazi, a fost la limba si literatura romana.  Este primul bacalaureat din istoria examenelor care se desfășoară în condiții stricte sanitare, pentru a limita răspândirea pandemiei COVID-19. Din această cauză, pentru elaborarea subiectelor a fost eliminata programa de pe semestrul al doilea, iar elevii au scăpat de probele de competențe, care au fost echivalate.

Examenul este organizat în 1.095 centre de examen, unde au fost asigurate mai multe masuri de prevenire si protectie impotriva noului coronavirus.  La intrarea în unitatea de învățământ  se face triajul epidemiologic, prin masurarea temperaturii de catre un asistent medical, a elevilor si personalului didactic. Se stie deja ca intra doar cine are temperatura mai mica de 37,3 grade Celsius. De asemenea, in centrul de examen sunt asigurate  materiale și echipamente de protecție , covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini. Odata ajunsi in sala de examen, candidatii stau, in banci, la o distanta de 2 metri unul fata de celalalt. Desi examenul dureaza 3 ore, elevii trebuie sa poarte masca de protectie pe toata durata probei.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat continuă maine cu proba la limba maternă. Miercuri, elevii vor susține proba obligatorie a profilului, iar joi proba la alegere. Primele rezultate se vor afișa pe 30 iunie. Tot atunci, elevii nemulțumiți pot contesta notele.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Absolvenții care, in prima sesiune a Bac-ului au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau au fost  spitalizați pentru diverse afecțiuni, vor sustine  examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie.

In premiera si in conformitate cu legea protectiei datelor personale,  la Bacalaureatul de anul acesta afișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

La fel s-a procedat si la examenul de Evaluare Nationala. Primele  rezultate au fost afisate astazi, iar in locul numelui si prenumelui candidatului a aparut un cod unic, pe care fiecare l-a primit la ultima proba de la Evaluarea Nationala.

Related posts