FOCARE DE COVID-19, LA CENTRE DE OCROTIRE

Alertă în sistemul de protecție socială din județul Buzău. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică au identificat focare de COVID-19 la Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap nr. 9 și la Comunitatea de Supraveghere și Control a Copilului cu Dizabilități. În cele două centre rezidențiale ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului Buzău au fost depistate, în total, şapte cazuri de infectare cu noul Coronavirus în rândul angajaților. Toate persoanele identificate pozitiv cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatice şi au fost internate în unităţi sanitare.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declanşat o anchetă epidemiologică în cele două centre şi a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea Coronavirusului şi în rândul altor persoane.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că se așteaptă la situații speciale în cadrul centrelor rezidențiale din județ. Asta, deoarece, din această săptămână, vor fi testați pentru COVID19 și asistații centrelor de îngrijire ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Related posts