PARCOMETRE DIGITALE, ÎN CENTRUL ORAȘULUI

Parcometrele digitale din municipiul Buzău au devenit funcţionale. Opt aparate moderne au fost amplasate în parcările publice din centrul orașului. Primarul Constantin Toma spune că tarifele de staționare se aplică în funcţie de perioada de parcare a maşinilor. Tarifele pornesc de la 2 lei, pentru o jumătate de oră, ajungându-se chiar şi la zeci de lei pentru câteva ore.

Cei mai mulți dintre angajații Primăriei Buzău sau ai altor instituții cu sediul în centrul orașului nu vor mai putea veni la serviciu cu mașina. Dacă o fac, trebuie să plătească.

Primarul Buzăului spune că locatarii din centru nu vor fi afectaţi de această schimbare. Cu toate acestea, parcările rezidențiale fără plată, din centrul municipiului, vor fi tot mai aglomerate, deoarece este cunoscut faptul că mulți șoferi evită să plătească parcarea acolo unde se percepe taxă, chiar dacă pentru o oră de staționare, suma este modică. În același context, edilul a mai anunțat o altă decizie care îi vizează pe buzoieni.

Conducerea Primăriei Buzău ar fi vrut să aplice taxare progresivă și pe bulevardul Unirii, însă decizia a fost contestată vehement pe rețelele de socializare. Locatarii blocurilor de pe bulevard au reclamat că și așa sunt foarte puține locuri de parcare, în raport cu numărul mașinilor. Edilul Constantin Toma spune că va aplica și aici taxare progresivă, însă de-abia după ce se vor amenaja noi locuri de parcare în spatele blocurilor.

Related posts