„ZIDURI DĂRÂMATE, ORAȘE POLUATE!”

Locul deșeurilor de construcții nu este lângă platformele de gunoi sau pe câmp! Este mesajul pe care operatorul de salubritate RER Sud Buzău și Poliția Locală doresc să îl transmită cetătenilor din municipiul Buzău, printr-o campanie de informare si responsabilizare privind gestionarea deseurilor din constructii si demolări.  „Ziduri dărâmate, orașe poluate!” este denumirea campaniei care a demarat din data de 25 august.

Costurile de ridicare a deșeurilor aruncate la întâmplare de către cetățeni sunt suportate de către Primăria Buzău, din bugetul local. Practic, ridicarea acestor materiale este suportată de către toți buzoienii, plătitori de taxe și impozite.

Cetățenii municipiului Buzău trebuie să știe că aruncarea la platformele de gunoi a deșeurilor rezultate din lucrări pe care le desfășoară în locuință este ilegală, iar ridicarea molozului are o anumită procedură.

Potrivit legii, polițiștii locali au sarcina de a identidica și sancționa cetățenii care depozitează deșeurile rezultate din construcții lângă platformele de gunoi.

Related posts