PERCHEZIȚII LA COMERCIANȚI DE PESTICIDE

Polițiștii buzoieni au efectuat, marți, ample percheziții la sediile unor societăți comerciale cu profil agricol, din municipiile Buzău și Rm. Sărat, dar și din localități învecinate cu acestea. Este vorba despre un dosar în care oamenii legii efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de substanţe toxice, respectiv fosfură de aluminiu.

Polițiștii au descoperit în locațiile controlate sute de recipiente care conțineau fosfat de aluminiu, un pesticid extrem de periculos, tranzacționat și utilizat doar în condiții speciale. Un bărbat din municipiul Buzău și altul din Cernătești sunt vizați de ancheta Poliției.

Fosfatul de aluminiu eliberează gaz de fosfură atunci când intră în contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind extrem de toxică, atât pentru oameni, cât şi pentru animale.

Substanţa în sine afectează inima, plămânii, ficatul, rinichii, ducând la tulburări de ritm cardiac, acidoză şi edem pulmonar, afectând practic toate organele. De asemenea, intoxicaţia cu fosfat de aluminiu are o mortalitate extrem de ridicată, între 30 şi 100%, această substanţă fiind destinată combaterii rozătoarelor şi dăunătorilor cerealelor depozitate.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Related posts