SERII DE FOC ÎN NOUL SEZON, PENTRU METALUL ȘI CSM RM. SĂRAT

Joi, a avut loc tragerea la sorţi a seriilor din Liga a III-a, competiție care va debuta pe 12 septembrie. Federația Română de Fotbal a anunțat, pe site-ul oficial, componența celor 10 serii din al treilea eșalon al fotbalului românesc.

CSM Rm. Sărat va evolua în seria a II-a, una foarte echilibrată, alături de formațiile Sportul Chișcani, Avântul Valea Mărului, CSM Focşani, Oţelul Galaţi, Viitorul Ianca, CS Făurei, Sporting Lieşti, Dacia Unirea Brăila și CSM Bacău. În prima etapă, elevii lui Tase Lăptoiu vor evolua împotriva Oțelului Galați, principala candidată la promovarea în liga a doua.

Metalul Buzău, cealaltă echipă din județ care va evolua în Liga a treia, a fost distribuită în seria a IV-a. Trupa lui Vali Stan va evolua împotriva unor formații puternice, precum CSA Steaua Bucureşti, principala candidată la promovare, Progresul Spartac București,  FCSB 2, Dinamo 2 și Rapid 2. În prima etapă, guparea din Crâng va întâlni, în deplasare, echipa a doua a clubului Concordia Chiajna. Metalul va juca împotriva celor de la CSA Steaua, pe teren propriu, de abia în etapa a 9-a. Astfel, echipa buzoiană va avea ocazia să evolueze pe noul stadion din Ghencea de abia anul viitor.

Pentru promovare, primele două clasate dintr-o serie vor disputa un baraj în dublă manșă cu primele două clasate din seria următoare. De exemplu, locul 1 din Seria I va întâlni locul 2 din Seria a II-a, și invers. Apoi, câștigătoarele celor două meciuri se vor întâlni între ele, tot în dublă manșă. În total, cinci echipe vor promova în Liga a II-a la finalul acestui sezon.

Related posts