DEBUT SUB SEMNUL PANDEMIEI

Fără festivitate de deschidere a anului școlar, fără flori pentru doamna învățătoare dar, obligatoriu, cu mască și păstrarea distanțării sociale! Așa a debutat, luni dimineață, noul an școlar în județul Buzău, la fel ca În toată țara, de altfel. Nu a făcut rabat de la restricțiile impuse de autorități nici cea mai mare unitate de învățământ din comuna Vadu Pașii.

Pandemia a schimbat regulile începutului de an școlar, iar copiii, părinții și profesorii au fost nevoiți să se adapteze. Elevii au intrat în curtea școlii, la ore diferite, în funcție programul conceput în așa fel încât să se evite aglomerația. Doar micuții dela clasa 0 au avut voie în clasă cu părinții, în celelalte cazuri,  copiii au fost conduși doar până la poarta școlii.

Pentru a se preîntâmpina anumite probleme, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău le recomandă cadrelor didactice să comunice permanent cu părinții copiilor.

Școlile trebuie să se organizeze, astfel încât să evite activitățile cu risc epidemiologic ridicat. Unitățile de învățământ trebuie să dezinfecteze clasele zilnic iar cadrele didactice trebuie să cunoască bine simptomele de Covid-19. De asemenea, dascălii trebuie să poarte mască, atât în timpul orelor cât și în interiorul școlii.

Related posts