VITRINA INTELIGENTĂ, MAGNET PENTRU TURISTI

La Colți, în Munții Buzăului, se află un obiectiv turistic unic în Europa, Muzeul Chihlimbarului. Printre exponate se află un set de bijuterii din această rășină fosilizată pe care le-a purtat însăși Elena Ceaușescu. După un amplu proces de reabilitare, muzeul de la Colți a devenit unul dintre cele mai moderne din țară. Aici funcționează singura vitrină inteligentă dintr-un muzeu românesc iar sala dedicată florilor de mină pare desprinsă dintr-un film SF.

Vitrina inteligentă este prevăzută cu un ecran pe care ghidul muzeului îl comandă prin gesturi în timp ce le oferă turiștilor informații despre colecția unică în Europa. Vizitatorii sunt atrași încă de cum pășesc în muzeu de o vitrină specială, în care se află un set de bijuterii în montură de argint, ce constă dintr-un medalion, o pereche de cercei și un inel.

Pe fundal rulează imagini cu Nicolae şi Elena Ceauşescu în vizită la Buzău. O altă atracție care uimește este sala dedicată florilor de mină. Pare desprinsă dintr-un film SF, cu rafturi cu design futurist, lumini, ecrane şi sunete menită să redea atmosfera dintr-o peşteră.

În muzeu se mai găsesc o pepită de rășină pietrificată, de 1.800 de grame, cranii de animale preistorice și mai multe obiecte folosite la exploatarea și prelucrarea prețioasei rășini semiprețioase: lămpașe, ciocane, târnăcoape și un polizor rudimentar.

Printre noutăţile pregătite publicului se numără  şi magazinul de suveniruri. De aici, vizitatorii pot cumpăra amintiri din Buzău, precum obiecte personalizate cu imagini din colecţiile muzeului, dar şi ale unor monumente istorice din judeţ.

Programul de vizitare al muzeului de la Colți este de miercuri până duminică, între orele 10 și 18. Lunea şi marţea, colecția este închisă.

Related posts