ȘCOLI ÎNCHISE PENTRU ALEGERI

Elevii mai merg doar astazi  la scoala, urmand ca vineri, luni si marti cursurile sa se desfasoare online. Decizia a fost luata de ministerul Educatiei, prin ordin oficial, pentru ca duminica, 27 septembrie, au loc alegerile locale, iar in perioada 25-29 septembrie, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar, în care sunt organizate secții de votare, se suspendă.

Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line.  În această perioadă,  elevii și profesorii au mai multe variante pentru desfășurarea orei: să lucreze de pe tablete, laptopuri sau telefoane care sunt conectate la internet sau să facă teme individual acasă. Mai greu le va fi copiilor din localitățile neconectate la internet.

Cursurile  „față în față” vor fi reluate, miercuri 30 septembrie, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

Autoritățile au decis în premieră închiderea școlilor pentru trei zile pentru pregătirea alegerilor, motivația fiind situația epidemiologică și nevoia de a dezinfecta și igieniza sălile de clasă înainte și după votare.

Președintele Klaus Iohannis a dezmințit  ieri informațiile potrivit cărora după alegeri școlile s-ar închide, iar elevii ar urma să învețe doar online.

Potrivit ultimei actualizari a ministerului Educatiei, privind dinamica scenariilor  de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național,  12.948 de unități de învățământ  sunt in scenariul verde, ceea ce inseamna participarea zilnica a elevilor  la cursuri, fata in fata, peste 4 400 de scoli functioneaza dupa scenariul al doilea, insemnand  participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,  respectiv revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni,  a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, iar 302 unitati de invatamant raman in scenariul rosu, cu desfasurarea cursurilor  exclusiv online.

Criteriul epidemiologic în baza căruia instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Related posts