PSD, MARELE CÂȘTIGĂTOR

Partidul Social Democrat este marele câștigător al alegerilor locale, în județul Buzău.  Candidații PSD au câștigat nu mai puțin de 67 de primării din județ. Este vorba despre cele două municipii, Buzău și Rm. Sărat, de cele trei orașe, Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele, dar și 62 de primării comunale. De asemenea, Petre Emanoil Neagu a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Buzău. Potrivit rezultatelor parțiale, Petre Emanoil Neagu a obținut un procent 60,37 la sută, în timp ce candidatul PNL, Cristinel Romanescu, s-a clasat pe poziția a doua, cu doar 17,28 la sută. Al treilea clasat, Ștefan Gabriel Ionică, de la USR-Plus, a obținut aproape 11 la sută.

În ceea ce privește consilierii județeni, Alianța PSD-PRO Buzău a obținut 60,05%, PNL 16,38 %, Alianța USR-PLUS 11,20 %, Partidul Mișcarea Populară 8,13 %, iar Alianța Liberalilor și Democraților, doar 4,23 %.

În județul Buzău, PNL a câștigat numai zece primării comunale. Este vorba despre Vadu Pașii, Cochirleanca, Brădeanu, Tisău, Scutelnici, Calvini, Chiojdu, Pardoși, Padina și Beceni. Partidul Mișcarea Populară a câștigat 5 primării: Gura Teghii, Năeni, Colți, Scorțoasa și Zărnești. De asemenea, candidații Pro România au câștigat alegerile la primăriile Puiești, Ziduri, C.A. Rosetti și Bozioru. USR-Plus a reușit o supriză uriașă în comuna Lopătari. Candidatul acestei alianțe, Claudiu Constantin, va fi primarul comunei Lopătari în următorii patru ani. Până la ora 21.00,  au votat 200.692  buzoieni, adică 52,78% dintre cei 380.180 de alegători înscrişi pe listele permanente şi cele complementare

Related posts