MUZEUL CHIHLIMBARULUI, PROMOVAT INTERNAȚIONAL

Muzeul chihlimbarului de la Colți, reabilitat de Consiliul Județean Buzău în acest an, a ajuns în atenția Institutului Cultural Român de la Bruxelles. Instituția a promovat, la nivel internațional, printr-un text în limba franceză, Muzeul de la Colți, și, în special, vitrina smart, una dintre surprizele pregătite publicului. Vitrina smart este prima de acest fel într-un muzeu românesc și cuprinde rafturi cu design futurist, lumini, ecrane și sunete, menite să redea atmosfera dintr-o peșteră.

Modernizarea Muzeului de la Colți, care, până anul acesta, era într-o avasnată stare de degradare, a atras deja atenția unui număr important de vizitatori. De la 21 august, data redeschiderii, și până acum, peste 4.000 de turiști au trecut pragului muzeului.

Institutul Cultural Român este o instituție aflată sub autoritatea Senatului României, având misiunea de a face cunoscută cultura română în afara țării și de a-i asigura vizibilitate și prestigiu. Institutul Cultural Român are o rețea de 17 institute, care funcționează în 16 țări.

Related posts