CENTRU DE PLASAMENT ÎNCHIS

Un centru de plasament din Buzău a fost închis, devenind prima unitate rezidențială din județul Buzău care își încetează activitatea. Este vorba despre Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Închiderea centrului a fost pregătită timp de doi ani, timp în care, cu sprijinul Fundației SERA România, unii dintre copii au fost reintegrați în familie, iar ceilalți au fost plasați în apartamente de tip familial, pentru care reintegrarea în familie nu a fost posibilă.

Valoarea estimată a proiectului de închidere este de 100.000 euro, din care un procent de 60% este asumat de Fundația SERA România, iar 40%, de către Consiliul Județean Buzău, care a alocat fonduri pentru achiziționarea a patru apartamente.

În viitorul apropiat, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău va închide și Centrul rezidential pentru recuperarea si reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 din Beceni. Procedurile de închidere a celor două centre se înscriu în programul național de dezinstituționalizare a copiilor aflați în centrele de plasament aparținând sistemului de protectie, proces asumat de România prin acordul de parteneriat aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020.

Related posts