UN NOU MANDAT, NOI PROVOCĂRI

Noul Consiliul Local Municipal Buzău a fost constituit, ieri după amiază, într-o ședință organizată în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Din cei 23 de consilieri aleși la scrutinul din 27 septembrie, la ședinșa de constituire au fost prezenți și au depus jurământul de credință doar 19. Social democratul Aurel Gubandru a absentat motivate, iar alți 3 aleși locali nu au mandatele validate. Este vorba despre Constantin Florescu (PMP), Dumitru Gheorghe (PSD) și Florin Sangiu (PNL). La ceremomie au mai participat, la invitația primarului Constantin Toma, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei – ÎPS Ciprian și generalul Dragoș Iacob, comandantul Diviziei II Infanterie Getica. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și liderul Pro România, filiala Buzău, Felix Rache și fostul subprefect George Sava.

Cu masca de protecție și păstrând distanța fizică, fiecare consilier prezent a depus jurământul de credință. La final, conform procedurii, a rostit, jurământul cu mâna pe Biblie, și primarul Constantin Toma.

După depunerea jurământului, Constantin Toma a primit eșarfa tricoloră, care trebuie purtată la toate evenimentele oficiale. La alegerile locale din 27 septembrie 2020,  Constantin Toma  a fost ales cu peste 78 la sută din voturi. Edilul le-a mulțumit cetățenilor pentru încrederea acordată la scrutinul din septembrie, dar a arătat și că acest vot îl obligă să-și respecte promisiunile față de buzoieni. El i-a mulțumit și soției sale căreia i-a transmis că, fără sprijinul ei necondiționat, viața de primar ar fi fost mult mai grea.

Subprefectul Vasile Alecu le-a atras atenția aleșilor locali ca, pe durata celor 4 ani de mandat, trebuie să-și respecte jurământul.

La rândul său, generalul Dragoș Iacob, comandantul Garnizoanei Buzău a promis tot sprijinul militarilor în înfăptuirea proiectelor de dezvoltare a municipiului.

Consiliul Local Municipal Buzău va fi format din 16 consilieri PSD, 3 PNL, 2 USR Plus și 2 PMP.

Related posts