BUZĂU, ZONĂ METROPOLITANĂ?

Buzăul ar putea avea o zonă metropolitană! Este unul dintre obiectivele comune pe care primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, intenționează să le realizeze în următorii ani. Constantin Toma consideră că prin înființarea Zonei Metropolitane autoritățile ar putea accesa mult mai multe fonduri europene și guvernamentale în vederea demarării unor proiecte de modernizare a infrastructurii din județ.

Zona Metropolitană Buzău ar putea cuprinde cele 62 de localități în care operează deja societatea de transport în comun Trans Bus, dar și alte localități cu care au fost dezvoltate relații de cooperare în mai multe domenii.

Potrivit legii, zona metropolitană este o zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane și localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată, la distanțe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri. În România, în prezent, există 22 de zone metropolitane. Oradea este zona metropolitană din țară care a atras cele mai multe fonduri europene, în ultimii 5 ani.

Related posts