NOI MĂSURI RESTRICTIVE, ÎNCEPÂND DE LUNI

Noi restrictii vor fi impuse, incepand de lunea viitoare, pe teritoriul Romaniei. Prezent la sedinta de guvern de aseara, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca masurile in vigoare nu mai sunt suficiente pentru a tine sub control raspandirea coronavirusului si a propus sa fie introduse noi masuri.

Petrecerile publice si private vor fi interzise, iar pieţele care funcționează în spaţii închise vor trebui să îşi suspende activitatea. Masca de protectie va fi purtata obligatoriu, in toate spatiile publice inchise si deschise.

Seful statului  a mai precizat ca firmele si institutiile publice trebuie sa isi decaleze programul de functionare, astfel incat, cei care merg la serviciu cu mijloace de transport in comun sa nu mai produca aglomerari, permitand astfel distantarea fizica.

Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Măsurile ar urma să fie valabile cel puțin 30 de zile.

Noile restrictii vin pentru a limita cat  mai mult raspandirea noului coronavirus, dar si pentru a nu aglomera si mai mult spitalele, unde  pe zi ce trece ajung tot mai multi pacienti cu COVID-19.

Related posts