LA LOC COMANDA!

La loc comanda în cazul Pieţei Centrale din Rm. Sarat! Deşi populaţia a fost anuntata că piata va rămâne deschisa şi va funcţiona prin rabatarea sau desfiinţarea pereţilor exteriori,  instituțiile abilitate au revenit asupra deciziei. Autorităţile din Rm Sărat au fost informate că piaţa nu poate fi deschisă. În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei Rm Sărat au luat mai multe masuri pentru ca macar o parte dintre comercianti sa-si poata vinde produsele in spatiul exterior acoperit sau in aer liber, in imediata apropiere a pietei. Primarul Sorin Cîrjan nu este de acord cu masura închiderii Pieţei Centrale si asteptă cu încredere adoptarea unui amendament în Parlament, prin care pieţele, târgurile şi talciocurile ar putea funcţiona în continuare.

De asemenea, edilul crede ca masura trebuia anuntata din timp, pentru ca autoritatile si comerciantii sa se poata pregati in vederea desfasurarii unui comert civilizat.

Astazi, in imediata apropiere a Pietei Centrale, comerciantii isi vindeau marfa la 20 de tarabe sau direct din masinile de transport.

Ieri dimineață, la Piaţa Centrală din Rm Sărat angajații Pieței și Administrației Domeniului Public, dar şi comercianţii au demontat mai multe panouri din policarbonat, de pe trei laturi ale clădirii, pentru o bună circulație a aerului. De asemenea, ei au lărgit căile de acces ale cumpărătorilor, în interiorul pieței, și au sporit măsurile de dezinfecție.

Related posts