PE 8 FEBRUARIE ELEVII SE ÎNTORC ÎN BĂNCI

Acesta este anuntul pe care l-au asteptat deopotriva elevii, parintii si profesorii. Intoarcerea fizica in unitatile de invatamant, din data de 8 februarie este decizia unanima a autoritatilor, in situatia in care evolutia pandemica nu se va inrautati, iar numarul de cazuri de infectare se va mentine la nivelul celui din ultimele saptamani.

Seful statului, Klaus Iohannis a anuntat aseara ca revenirea fizica in scoli va fi bazata pe coduri de culoare si cu respectarea tuturor restrictiilor sanitare actuale.

In situatia in care rata de infectare va fi mai mare de 6 la mia de locuitori, atunci localitatea se carantineaza, iar toate scolile se inchid, ceea ce va insemna revenirea tuturor elevilor la sistemul online.

In invatamantul universitar decizia de redeschidere va fi luata de conducerea fiecarei universitati.

Presedintele Iohannis a tinut sa precizeze ca pe 2 februarie se va face o reevaluare a situatiei epidemiologice, iar in functie de aceasta va fi luata decizia finala cu privire la intoarcerea fizica elevilor in clasele unitatilor de invatamant.

Cei peste 3,5 milioane de elevi invata din luna octombrie a anului trecut, in sistem online. Potrivit datelor Ministerului Educatiei, aproape 65 de mii de copii  nu au avut dispozitive  sau  internet pentru acces la școala online.

Pentru acestia, Ministerul  a anuntat prelungirea perioadei de încheiere a mediilor până la opt săptămâni în semestrul al II-lea.

Related posts