ALERTĂ DE RADIAȚII!

A fost alertă de radiații, marți seară, în municipiul Buzău! Un TIR care transporta deșeuri electronice a declanșat senzorii de detecție a radiațiilor de la poarta unui agent economic care se ocupă de reciclarea materialelor.

Alarma a fost dată în jurul orei 19.00. Trailerul, plin cu deșeuri electronice, a declanșat alerta de radiații de la dispozitivele de control ale firmei. Imediat, autotrenul a fost mutat pe o platformă din incinta fabricii, acolo unde, cu un detector mobil, a fost identificat obiectul respectiv.

Potrivit protocolului de intervenție în astfel de situații, au fost alertați pompierii, prin Serviciul 112. Aceștia au chemat în ajutor un echipaj specializat în astfel de situații, de la Ciolpani.

Reprezentanții companiei au început acum propria anchetă pentru a stabili de unde provine obiectul respectiv. Cel mai probabil este vorba despre o componentă a unui aparat medical. Traficul rutier a fost închis timp de două ore, la ieşire din oraşul Buzău spre platforma Frasinu, din cauza incidentului.

Related posts