DE “ DRAGOBETE ȘI MĂRȚISOR, TRADIȚIA NU PIERE”

Moment special astăzi la Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Rm Sarat. Instituția de cultură a inaugurat  expozitia „Dragobete și Mărțișor, tradiția nu piere”, ce isi doreste sa aduca in atentia publicului îmbinarea armonioasă  dintre cele doua sarbatori ce anunta primavara, și, odată cu ea, renașterea naturii și a sentimentelor de iubire. Desi in timp, obiceiurile legate de cele doua sarbatori s-au adaptat vremurilor, atat traditia de a face daruri de Dragobete si de Martisor, inca se pastreaza.

Pe langa obiectele din colectia de etnografie a muzeului, anul acesta, in premiera, apar expuse si articole din colectia personala a creatoarei de accesorii “ hand-made”, Aura Hozoc, de la bijuterii pana la o gama variata de articole care pot imbogati o tinuta vestimentara. Incantata de invitatia pe care a primit-o din partea institutiei, autoarea  exponatelor spune ca ii place sa creada ca a mostenit talentul de pe vremea cand oamenii isi infrumusetau singuri hainele, talent pe care si l-a dezvoltat inca din copilarie.

Expozitia ramane deschisa pana pe 15 martie, timp suficient sa va inspirati din  exponatele din vitrina, dacă  nu stiti inca ce sa daruiti de Dragobete sau de Martisor.

Related posts