GREU DE URNIT

Fostul deputat Adrian Mocanu nu pare deloc împăcat cu gândul că nu mai este parlamentar. Cel puțin așa se explică că, la 3 luni și jumătate de la scrutinul parlamentar din 6 decembrie, Mocanu refuză să renunțe, atât la însemnele partidului pe listele căruia a candidat la ultimele alegeri, PMP, cât și la titulatura de deputat. Însemnele Partidului Mișcarea Populară și sigla fostului birou parlamentar al lui Adrian Mocanu se pot observa și astăzi la  sediul de pe Bulevardul Unirii, din municipiul Buzău, lângă Clubul Polițiștilor. După alegerile parlamentare, având în vedere că PMP nu a mai intrat în Parlament, spațiul respectiv a fost oferit noului partid AUR, la propunerea Primăriei Buzău. De atunci, Adrian Mocanu a tergiversat abandonarea fostului sediu al PMP, semn că încă regretă eșecul suferit în alegerile parlamentare, înfrângere care, pentru moment, pune punct unei cariere politice, pe cât de tumultoase, pe atât de controversate.

Aventura politică a lui Adrian Mocanu a început, în 2008, cu sprijinul tatălui său, Victor Mocanu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău. S-a înscris în PSD și imediat a candidat pentru un mandat de deputat în colegiul 2. A câștigat alegerile surprinzător, devenind cel mai tânăr parlamentar din România. Cariera sa în Camera Deputaților, în primul mandat, nu a avut însă nimic spectaculos cu excepția demisiei din PSD în martie 2010 când s-a înscris în partidul generalului Gabriel Oprea, UNPR. Incursiunea lui Adrian Mocanu în partidul generalului Oprea, UNPR, a fost, însă, scurtă, deoarece, în luna iunie a aceluiași an, 2010, a fost exclus de Oprea. El a revenit la pesediști, dar, ulterior, și-a continuat pelerinajul politic în Parlament. O perioadă s-a implicat în PSRo, partidul lui Mircea Geoană, iar în 2016 a fost ales pe listele PMP. În 2018, Adrian Mocanu a votat în Parlament alături de PSD pentru modificările aduse Codului de Procedură Penală. PMP l-a exclus pentru acest fapt. Nu s-a pierdut însă cu firea și a trecut la ALDE. În 2020, toată organizația județeană ALDE Buzău a fost înghițită de PMP, iar Adrian Mocanu a revenit din nou în partidul condus de Eugen Tomac și nu oricum, ci chiar în funcția de președinte al organizației județene a PMP Buzău.

În prezent, doar însemnele uitate pe sediul de pe Bulevardul Unirii mai amintesc de controversata sa cariera politică și de amplul său pelerinaj politic.

Related posts